Cumpar Ceasuri Girard-Perregaux

girard-perregauxCeasuri Girard-Perregaux

Casa de ceasuri Girard-Perregaux își are originile în anul 1791 când tânărul ceasornicar Jean-François Bautte începe să devină cunoscut pentru modelele de ceasuri extra-plate, de o simplitate infinită, reușind să atragă simpatia unor personalități marcante ale epocii, precum cea care avea să devină regina Victoria. Maestru mecanic și depotrivă om de afaceri strălucit, acesta începe comerțul la nivel de continent, ceea ce îl plasează rapid pe lista ceasornicarilor celebri din vremea sa.

În 1852, Constant Girard întemeiază casa Girard & Cie. Doi ani mai târziu, prin căsătoria cu Marie Perregaux ia naștere, în La Chaux-de-Fonds, atelierul de ceasuri Manufacture Girard- Perregaux.

La capătul a peste cinci decenii de afaceri prospere și succesul răsunător al faimosului model Tourbillon lansat în 1867 și relansat în 1889 sub denumirea Tourbillon sous trois Ponts d’or, în 1906 alianța Girard-Perregaux cumpără casa de ceasuri Beautte. În 1920, afacerea este preluată de Familia Graeff, sub conducerea lui Otto Graeff, care aduce un plus de valoare tradiției Girard-Perregaux.

La finele anilor 1960 casa Girard-Perregaux se numără printre primele ateliere din lume care își dezvoltă un departament de Cercetare și Dezvoltare intern. Acest departament va permite Girard-Perregaux să dezvolte numeroase mecanisme revoluționare.

În 1966, familiei Girard-Perregaux i se alătură mecanismul Gyromatic, de mare frecvență (36.000 alternanțe/oră). Ceasurile echipate cu acest mecanism obțin în mod natural excelente performanțe, astfel încât un an mai târziu 70% dintre certificatele de cronometrare atribuite de Observatorul din Neuchâtel îi sunt atribuite mărcii Girard-Perregaux.

În 1992, antreprenorul italian, arhitect și fost pilot de curse, Luigi Macaluso ia frâiele Girard-Perregaux.

Într-o vreme în care numeroase societăți producătoare de ceasuri elvețiene își cumpără mecanismele de la furnizori externi, Girard-Perregaux întreprinde un efort masiv pentru a-și dezvolta propriul atelier, introducând în 1994 o nouă familie de calibre ultraplate denumite GP3000 și GP3100.

Filosofia Girard-Perregaux

Girard-Perregaux este unul dintre puținele ateliere autentice de ceasuri elvețiene, în care se definesc, creează, dezvoltă și produc atât componentele externe ale ceasului, cât și inima, adică mecanismul. Această abordare globala îi permite să propună un portofoliu complet de mecanisme de top (peste 100 de variante) și colecții de ceasuri mecanice de presigiu. .

Spiritul inovativ

Inovația este prezentă dintotdeauna în genele familiei de ceasuri Girard-Perregaux. Marca a depus peste 80 de brevete în sectorul ceasurilor, constituind de-a lungul anului o moștenire excepțională, în special în domeniul cronometriei.

Grație unor investiții semnificative și constante în Cercetare și Dezvoltare, Girard-Perregaux își asigură perenitatea și inspirația pentru ameliorarea fiecărui domeniu de activitate. Cercetarea și Dezvoltarea reprezintă elementul esențial care îi permite Girard-Perregaux să-și cultive patrimoniul, de a răspunde propriilor provocări în materie de creație, de a atinge un nivel cât mai înalt de calitate și fiabilitate.

Colecții Girard-Perregaux

  • HAWK
  • VINTAGE 1945
  • GIRARD-PERREGAUX 1966
  • TRAVELLER
  • CAT’S EYE
  • GIRARD-PERREGAUX 1966
  • VINTAGE 1945 LADY