Cumpar Ceasuri Chopard

chopardCeasuri Chopard

Ceasurile Chopard se remarcă prin apartenența la o afacere de familie de producători de ceasuri din Elveția, leagănul ceasornicăriei de precizie.

Louis-Ulysse Chopard pune bazele companiei L.U.C., în Sonvilier, Elveția, în 1860, la numai 24 de ani. Compania producătoare de ceasuri continuă să se dezvolte sub atenta conducere și supraveghere a descendeților familiei Chopard timp de un secol, când afacerea este preluată de Karl Scheufele III, care decide să adauge și segmentul bijuteriei sub brandul Chopard, desăvârșind astfel o colecție de prestigiu alcătuită din accesorii guvernate de precizie, prin adăugarea elementelor de înaltă finețe creatoare.

Începând cu 1974, compania se mută din centrul Genevei, unde se relocase în anii ’30 la Meyrin-Geneva și este marcată o nouă etapă prin demararea producției de ceasuri și bijuterii de damă. Nu întârzie să apară colecția îndrăzneață încununată cu diamante, prin crearea primului exemplar Happy Diamonds, în 1976.

Anul 1980 marchează debutul companiei Chopard pe piața ceasurilor de sport cu brățară de piele. Urmează o extindere mondială prin deschiderea unor reprezentanțe în Hong Kong și Viena.

Epoca modernă din istoria Chopard este marcată de partneriatul din 1988 cu legendarul autoturism italian, Mille Moglia. Astfel ia naștere prima colecție de ceasuri sport 1000 Miglia. Acest parteneriat strategic este celebrat anual , prin crearea unui model aniversar.

În 1993 este lansată colecția Chopard Happy Sport.

Urmează o serie de asocieri și parteneriate strategice cu mărci de prestigiu, festivaluri și manifestări culturale, dar și susținerea filantropică a unor cauze și asociații non-profit.

Vestitul trofeu Palme d’Or este făurti în atelierele Chopard, odată cu semnarea parteneriatului cu Festivalul de la Cannes din 1998.

Chopard este membru al Responsible Jewellery Council (RJC), promovând înaltele standarde din domeniul bijuteriei.

Mille Miglia

Odată devenit sponsorul oficial al Cursei Mille Miglia,  Chopard își însușește caracteristicile emblematicului automobil, țintind cele mai înalte culmi în desăvârșirea artistică a ceasurilor, cu aceeași precizie care guvernează celebrele circuite Mille Miglia.

Grand Prix de Monaco Historique

În 2002, Chopard devine partenerul oficial al evenimentului și responsabil cu cronometrajul, devoltând de asemenea o serie de ceasuri sport de inspirație clasică, restrânse în colecția Grand Prix de Monaco Historique. Modelele din această colecție sunt înmânate câștigătorilor fiecărei categorii.

Filantropia Chopard

Casa de ceasuri și bijuterii Chopard a fost mult timp implicată într-o varietate de activități caritabile, în domenii vaste, precum medicina, ecologia, arta și cultura.