Cumpar Ceasuri Ball Watch

ball-watchCeasuri Ball Watch

BALL Watch – Since 1891, Accuracy Under Adverse Conditions

Ceasurile Ball Watch și modernizarea logisticii Americii moderne se identifică în grija pentru precizie și sincronizare.

Motto-ul ceasurilor Ball – Accuracy Under Adverse Conditions (Precizie în condiții nefavorabile) – se naște odată cu industria căilor ferate.  Iminenta legătură a ceasurilor Ball cu industria trenurilor a făcut obiectul primelor campanii de publicitate a mărcii Ball încă din secolul 19.

Industria americană de ceasuri a crescut exponențial cu dezvoltarea căilor ferate, datorită inginerului din Cleveland Webster Clay Ball, căruia Statele Unite îi datorează sincronizarea spectaculoasă a transportului pe șine.

Dezvoltarea transportului feroviar de la finele secolului 19 a atras după sine necesitatea divizării teritoriului USA în 4 zone temporale ăn anul 1893. Primul ceasornicar care va ține cont de această modificare a fost inginerul Webster Clay Ball, în dezvoltarea ceasurilor produse în bijuteria proprie.

În urma unui accident soldat cu numeroase victime, cauzat de nesinscronizarea programului căilor ferate americane,  Ball este insărcinat cu stabilirea preciziei temporale în sistemul căilor ferate USA la final de secol 19. Ball devine astfel precursorul ceasornicariei moderne, extrapoland precizia industriei căilor ferate în creația ceasurilor cu același nume.

Ceasurile Ball au cunoscut variante modernizate și imbunătățite, păstrând viu atasamentul fundamental de apartenenta la industria căilor ferate.

Ceasurile Ball – create din precizia creatoare a trenurilor.

Atributele trenului precum forța, prezicia, grandoarea, vigurozitatea și rezistența la factorii externi caracterizează în aceeași măsură, la scara prețiozătății pe care o impune un ceas de lux, ceasul Ball.

Prototipul de ceas pentru personalul feroviar, marcat cu detalii precum displayul specific unui ceas feroviar standard, forma și caligrafia cifelor, a fost stabilit de către fondator în căutarea preciziei respectării tabelei trenurilor. Acestei viziuni i-a rămas și în prezent fidelă afacerea de familie Ball Watch.

Există și un Muzeu Ball unde este ilustrat cel mai bine impactul pe care l-au avut Wbb C. Ball si Ball Watch asupra evolutiei Americii moderne.

Colecții

De-a lungul existenței Ball Watch, au fost dezvoltate numeroase modele în serii limitate, fidele designului și preciziei feroviare:

  • Official Railroad Watch
  • Engineer II
  • Engineer Master II
  • Engineer Hydrocarbon
  • Trainmaster
  • Conductor
  • Fireman
  • Ball pentru BMW

Pasiunea pentru precizie și designul unic al autoturisemelor BMW s-au regăsit în caracteristicile fundamentale ale ceasurilor Ball, favorizând semnarea unui parteneriat de asociere a celor două braduri tradiționale.

Astfel a fost creat Ball pentru BMW – un ceas dedicat industriei bavareze creatoare de automobile. Ediția specială dedicată Ball pentru BMW, într-o serie de modele speciale, dispune logo-ul BMW pe cadranul ceasului și adaugă atributele tehnologiei revoluționare a automobilului modern preciziei tradiționale a trenurilor.